Hoe krijg je volgers op je social media kanalen?

mei 1

Je hebt je aangemeld op een social media platform en wilt zo snel mogelijk veel volgers krijgen. Dit kan vooral in het begin een lastige opgave zijn, maar de aanhouder wint. Je zult zien dat er op social media vaak sprake is van een zogenaamde ‘sneeuwbaleffect’. Hoe meer volgers je hebt, hoe aantrekkelijker het wordt voor anderen om jouw ook te gaan volgen. De vraag is echter hoe je volgers binnen haalt op jouw social media kanalen. Er bestaat geen geheime succesformule om in één keer veel volgers te krijgen. Er zijn echter wel een aantal tactieken die je kunt toepassen. In dit artikel wordt besproken welke tactieken je kunt gebruiken om meer volgers aan te trekken op Twitter en Instagram.

Twitter

Zorg dat mensen je opmerken door veel te tweeten. Plaats berichten die interessant zijn om te lezen door bijvoorbeeld iets actueels te bespreken of zorg ervoor dat het vermakelijk is. Hoe boeiender jouw tweets zijn, hoe meer kans je hebt dat mensen je gaan volgen. Houd er wel rekening mee dat je niet teveel op Twitter actief moet zijn, omdat dit misschien als irritant kan worden ervaren. Een andere manier om meer volgers te krijgen, is door zelf meer mensen te gaan volgen. Volg bijvoorbeeld mensen die in dezelfde onderwerpen als jij geïnteresseerd zijn. Daarnaast zorgen retweets er ook voor dat je indirect meer volgers krijgt. Het kan daarom helpen om leuke post te plaatsen op een tijdstip dat veel Twitteraars actief zijn. Ga ook in gesprek met andere gebruikers.

Instagram

Bij het social media platform Instagram draait alles om mooie foto’s. Het spreekt daarom voor zich dat je meer kans hebt op veel volgers als je veel mooie foto’s plaatst. Je kunt daarnaast gebruik maken van relevante hashtags, zodat andere gebruikers je kunnen vinden als ze op een bepaalde hashtag zoeken. Door hashtags te gebruiken, kom je onder de aandacht bij gebruikers die jou nog niet volgen. Wanneer zij jouw foto en de rest van jouw account interessant vinden, kunnen ze besluiten om je te gaan volgen. Het helpt ook om zelf veel interactie op te zoeken. Dit kun je doen door veel foto’s te liken en andere gebruikers te gaan volgen. Ten slotte kun je ook simpelweg volgers kopen. Kies dan echter wel voor een betrouwbare partij die daadwerkelijk kwalitatieve volgers levert. Een voorbeeld van zo’n partij is Followersnet.

Laat een reactie achter